Ga naar de inhoud

Ontwerp omgevingsvergunning ‘Uitbreiding Bollenbeton, Hillegom’

Publicatiedatum:
donderdag 28 december 2023
Originele publicatie downloaden:
Download het PDF bestand
Type bekendmaking:
omgevingsvergunning



Ontwerp omgevingsvergunning ‘Uitbreiding Bollenbeton, Hillegom’

Burgemeester en wethouders van gemeente Hillegom maken bekend dat, gelet op artikel 2.1, 2.10, en 2.17 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening, de ontwerp omgevingsvergunning voor het bouwen van twee cementsilo’s en bijbehorende beperkte milieutoets (OBM).

Plangebied

Het plangebied betreft een aantal percelen aan het adres Achter de Watertoren 9A, kadastraal bekend als Hillegom, sectie C, perceelnummers 4618, 4620, 4641 en 4645.

Inhoud plan

De aanvraag omgevingsvergunning heeft betrekking op het realiseren van twee cementsilo’s en een bijbehorende beperkte milieutoets (OBM). Ter plaatse van de beoogde cementsilo’s is conform het geldende bestemmingsplan geen geluidzoneringsplichtige inrichting toegestaan. Daarom is naast deze omgevingsvergunning tevens een bestemmingsplanherziening op deze locatie noodzakelijk. Op verzoek van de initiatiefnemer is op 12 oktober 2023 door de gemeenteraad van Hillegom besloten om voor de uitbreiding bij het bedrijf Bollenbeton de coördinatieregeling van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening van toepassing te verklaren op de voorbereiding en bekendmaking van het bestemmingsplan en de te verlenen omgevingsvergunning bouwen en beperkte milieutoets. Dit betekent dat zowel de ontwerp omgevingsvergunning als het ontwerp bestemmingsplan gelijktijdig ter inzage worden gelegd.

Ter inzage

De ontwerp omgevingsvergunning met bijbehorende stukken liggen van vrijdag 29 december 2023 tot en met donderdag 8 februari 2024 voor een ieder ter inzage.

Inzien

De ontwerp omgevingsvergunning met bijbehorende stukken liggen ter inzage in het gemeentehuis in Hillegom. De digitale versie van deze ontwerp omgevingsvergunning is in te zien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl, als bijlage bij de stukken van het bijbehorende ontwerp bestemmingsplan. De IMRO-code van dat ontwerp bestemmingsplan is NL.IMRO.0534.BPBollenbeton-ON01.

(N.B. Als er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie op www.ruimtelijkeplannen.nl beslissend).

Zienswijzen

Binnen de termijn dat de ontwerp omgevingsvergunning ter inzage ligt kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Hillegom, Postbus 32, 2180AA Hillegom, tel. 14 0252, onder vermelding van zaaknummer Z2023-00000786.

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Jan den Braber of Dirk Schaap van het Domein Ruimte via telefoonnummer 14 0252 of via de e-mail: j.denbraber@hltsamen.nl of d.schaap@hltsamen.nl

 

Ga naar het begin