Ga naar de inhoud

Ontwerpbestemmingsplan ‘Uitbreiding Bollenbeton, Hillegom’ ter inzage

Publicatiedatum:
donderdag 28 december 2023
Originele publicatie downloaden:
Download het PDF bestand
Type bekendmaking:
ruimtelijk plan of omgevingsdocument



Ontwerpbestemmingsplan ‘Uitbreiding Bollenbeton, Hillegom’ ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hillegom maken in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Uitbreiding Bollenbeton, Hillegom’ met identificatienummer NL.IMRO.0534.BPBollenbeton-ON01 voor een ieder ter inzage ligt.

Plangebied

Het plangebied is gelegen op het bedrijventerrein Hillegom-Zuid, adres Achter de Watertoren 9A.

Inhoud plan

Het bedrijf Bollenbeton is voornemens om op de productielocatie Achter de Watertoren 9A in Hillegom uit te breiden door een tweetal cementsilo’s te realiseren. Ter plaatse van de beoogde cementsilo’s is conform het geldende bestemmingsplan geen geluidzoneringsplichtige inrichting toegestaan. Daarom is een bestemmingsplanherziening op deze locatie noodzakelijk. Naast de bestemmingsplanprocedure is voor deze ontwikkeling ook een omgevingsvergunning benodigd voor de activiteiten bouwen en beperkte milieutoets (OBM). Op verzoek van de initiatiefnemer is op 12 oktober 2023 door de gemeenteraad van Hillegom besloten om voor de uitbreiding bij het bedrijf Bollenbeton de coördinatieregeling van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening van toepassing te verklaren op de voorbereiding en bekendmaking van het bestemmingsplan en de te verlenen omgevingsvergunning bouwen en beperkte milieutoets.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf vrijdag 29 december 2023 tot en met donderdag 8 februari 2024 ter inzage.

Inzien

U kunt het ontwerpbestemmingsplan inzien op het gemeentehuis in Hillegom.

De digitale versie van dit ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend).

Zienswijzen

Binnen de termijn dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad van Hillegom, Postbus 32, 2180 AA Hillegom, telefoon 14 0252.

U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen bij de gemeente Hillegom via e-mailadres: gemeente@hillegom.nl.

Wij verzoeken u vriendelijk om bij het indienen van uw zienswijze het volgende zaaknummer te vermelden: Z-23-328579.

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Jan den Braber of Dirk Schaap van het Domein Ruimte via telefoonnummer 14 0252 of via de e-mail: j.denbraber@hltsamen.nl of d.schaap@hltsamen.nl.

 

Ga naar het begin