Hillegom en BuildingTwenty4 ondertekenen overeenkomst 40 extra woningen Ringoevers

In de laatste fasen van het geliefde plan Ringoevers worden 40 extra woningen gebouwd.

“Tijdens de ontwikkeling van het plan Ringoevers bleek dat er ook steeds meer vraag kwam naar woningen voor 1 a 2 persoonshuishoudens” aldus mevrouw Sjoukje Eringa, projectleider gemeente Hillegom project Ringoevers. “Samen met de ontwikkelaar hebben we gekeken hoe we voor deze doelgroep bereikbare woningen konden ontwikkelen”.

Het resultaat mag er zijn: in het plan zijn nu 2 appartementencomplexen opgenomen. Deze appartementen zien er aan de buitenkant uit als eengezinswoningen. Het parkeren is fraai uit het zicht opgelost in het middengebied tussen deze bouwblokken. Met deze 40 extra woningen bieden we starters meer kans om in de Ringoevers te wonen. Hiermee komen we de doelgroep die het juist nu moeilijk heeft op de woningmarkt tegemoet.

De kwaliteit van het plan gaat er door deze extra woningen niet op achteruit. Zo komt er voldoende parkeergelegenheid en blijft de kwaliteit van het groen hoog.

De extra woningen worden verdeeld over de laatste deelplannen. Hierdoor realiseren we in verschillende deelplannen woningen voor alle doelgroepen.

Deelplan 5

In deelplan 5, het laatste deelplan zal een heel gevarieerd aanbod van woningen worden aangeboden zoals appartementen voor 1 a 2 persoonshuishoudens, midden dure huurwoningen, eengezinswoningen, 2 kappers en appartementen met uitzicht over de insteekhaven. De woningen van deze laatste fase van het plan Ringoevers zullen gasloos worden opgeleverd. De verwachting is dat de woningen in het voorjaar van 2020 in de verkoop gaan. Meer informatie over de verkoop/verhuur verschijnt dan op de website van Ringoevers.

 


Buildingtwenty4 is een consortium bestaande uit de ontwikkelende bouwer HBB Groep (Heemstede), De Geus Bouw en K. Dekker bouw en infra B.V.

Ga naar het begin