Ga naar de inhoud

Buurtteam Hemen & Buurtteam Ringoevers gaan aan de slag

26 september

Geef uw mening over isolatie of verduurzaming

Woont u in de de wijk Hemen of Ringoevers? Dan kunt u meedoen met een actie van het buurtteam. Vul voor dinsdag 8 oktober de vragenlijst van het buurtteam van Hemen of Ringoevers in om het buurtteam te laten weten wat uw isolatiewensen of verduurzamingswensen zijn. Hierop richten de buurtteams een inkoopactie in. 

Inkoopactie van de buurtteams

Het buurtteam bekijkt welke wensen door de meeste buurtbewoners zijn genoemd in de enquête. Als dat bijvoorbeeld spouwmuurisolatie is, dan gaat het buurtteam op zoek naar verschillende bedrijven die spouwmuurisolatie kunnen uitvoeren. Daarbij proberen ze ook een staffelkorting te regelen, omdat meer huizen in dezelfde buurt meedoen. Het bedrijf dat de beste prijs en kwaliteit biedt, wordt uitgenodigd op een buurtbijeenkomst. Dan kan het buurtteam en het bedrijf toelichten wat de bedoeling is en welke korting er geregeld kan worden. 

Het buurtteam neemt met de inkoopactie het uitzoekwerk naar een goed isolatiebedrijf uit handen van u. De leden van het buurtteam zijn inwoners die samen met buren aan de slag gaan met verduurzamen, want samen inkopen is makkelijker, gezelliger en goedkoper.

Wethouder Karin Hoekstra is positief over de buurtteams: ‘Ik ben blij met deze Hillegommers die er zoveel tijd in steken om hun buren te helpen. Zo helpen inwoners elkaar om de energierekening omlaag te krijgen en Hillegom energieneutraal te maken. Je huis isoleren is een lastige klus en het is veel leuker om het samen te doen. We ondersteunen dit graag.’

Begin uw eigen buurtteam

Wilt u in uw eigen buurt ook een buurtteam beginnen? Mail naar energie@hltsamen.nl om te horen wat de mogelijkheden zijn.

Ga naar het begin