Bewoner Singel verzamelt 200 zakken zwerfafval

21 mei

Ebe Kool woont al jaren aan de Singel in Hillegom.

Dhr Ebe Kool
Dhr Ebe Kool

Al jarenlang ruimt hij in zijn vrije tijd zwerfafval op, met een zogenaamde knijper. Inmiddels al zo’n 200 zakken is zijn inschatting. Dit doet hij omdat hij een liefhebber is van de natuur en van dieren. 

Leidsestraat

De Leidsestraat ligt vol met zwerfafval. Als liefhebber van hardlopen is de heer Kool graag buiten. Vaak op zondagochtend bindt hij de sportschoenen onder en vertrekt hij vanuit zijn huis. Als hij vanuit de Singel de Leidsestraat op loopt, komt hij veel zwerfaval tegen. Milkshakebekers, tientallen plastic handschoentjes van het benzinestation en allerlei verpakkingen van de supermarkt in de buurt. Vaak gooien scholieren hun afval op de grond, op hun fietsroute naar Lisse. Eenden moeten zich in de sloten soms een weg banen door alle plastic rommel heen.

Ook hulp inwoners nodig

De gemeente Hillegom is op de hoogte van het zwerfafval op de genoemde plekken, maar kan niet alles opruimen. We ruimen het regelmatig op, maar we hebben hierbij ook de hulp van fietsers, automobilisten en inwoners nodig. Hiermee bedoelen we vooral dat we erop letten en onze kinderen erop wijzen om ons afval niet op straat te gooien. En groot deel van het betreffende gebied is bovendien eigendom van de provincie Zuid-Holland. Die ruimen af en toe wel op, maar helaas niet vaak genoeg.

Grote waardering

De gemeente Hillegom spreekt hierbij haar grote waardering uit voor de heer Kool. Ook zijn we inwoners zoals hij erg dankbaar voor het behoud van een schone leefomgeving. Bovendien willen we de aandacht vestigen op het probleem van zwerfaval. Het is belangrijk dat we met elkaar beter letten op waar we ons afval weggooien. En dit misschien nog eens onder de aandacht brengen van onze schoolgaande tieners.

Ga naar het begin