En de Hangkous is voor…

10 maart

Wie verdient volgens u ‘De Hangkous’?

Mevrouw Rusman kreeg op 26 februari 2019 de Hangkous uitgereikt
Mevrouw Rusman kreeg op 26 februari 2019 de Hangkous uitgereikt [foto: Annemiek Cornelissen]

Dit unieke, bronzen beeldje is een onderscheiding die wij uitreiken aan mensen die langdurig grote of zeer bijzondere verdiensten hebben verricht of verrichten voor de Hillegomse gemeenschap. Als u zo iemand kent, kunt u diegene voordragen!   

 

Traditiegetrouw reiken we deze onderscheiding tijdens de nieuwjaarsreceptie uit aan de vrijwilliger en mantelzorger van het jaar. Op deze manier spreken we als gemeente onze waardering uit. Maar ook andere vrijwilligers komen dus in aanmerking.

 

Iemand voordragen

U kunt een inwoner van Hillegom het hele jaar door voordragen door een brief te schrijven of mailen aan het college van burgemeester en wethouders. Daarin vermeldt u:

  • de activiteiten die de persoon verricht en wat deze betekenen voor de Hillegomse gemeenschap
  • hoe lang hij of zij dat al doet
  • hoeveel tijd hij of zij daarmee bezig is per week.

 

Hoe meer aanvragers hoe beter, dus het is goed om anderen te vinden die het college ook aanschrijven over de betreffende persoon. Het college neemt vervolgens een besluit over het wel of niet toekennen van De Hangkous. Het moment van uitreiking wordt in overleg bepaald.

 

Het verschil met een lintje

U kunt ook jaarlijks mensen voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding. Het verschil met De Hangkous is natuurlijk dat de laatste niets met het koningshuis te maken heeft. Daarnaast gelden er strengere eisen voor het krijgen van een lintje. Zo moet iemand zich bijvoorbeeld minimaal 15 jaar aaneengesloten 6 á 8 uur per week vrijwillig ingezet hebben voor de gemeenschap.  

 

Eerst even contact

Wilt u iemand voordragen voor een onderscheiding? Dan is het altijd goed om eerst even contact op te nemen met de kabinetsmedewerker van de gemeente Hillegom via telefoonnummer 14 0252 of mailadres bestuurssecretariaat@hillegom.nl  Zij helpt u graag op weg en kanbovendien goed inschatten of uw voordracht kans maakt.

Ga naar het begin