Ervaringen centrum afgelopen weken

26 juni

De afgelopen weken hebben we ervaring op gedaan met de ‘1,5 meter afstand’ in het centrum en ruimere terrassen. Lees de bevindingen en vervolgstappen.

De afgelopen weken hebben we ervaring op gedaan met de ‘1,5 meter afstand’ in het centrum en ruimere terrassen. In deze periode was de Hoofdstraat Midden dagelijks tussen 11.00 en 23.00 uur uitsluitend voetgangersgebied.

We hebben reacties gekregen van ondernemers, bewoners en bezoekers. Deze opmerkingen gingen voornamelijk over bevoorrading van winkels, het fietsen in de Hoofdstraat, bereikbaarheid van woningen en ook veel positieve reacties op de gezelligheid van het centrum. De ervaring leert dat tussen 11.00 en 18.00 uur het centrum en de terrassen het drukst bezocht zijn.


Besluit

Op basis van deze ervaring en reacties is besloten om de toegankelijkheid van Hoofdstraat Midden aan te passen. Met de ervaringen van de afgelopen weken met de ‘1,5 meter afstand’ in het centrum en ruimere terrassen de afgelopen weken, is de Hoofdstraat Midden:

  • van zondag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Dit geldt niet voor gemotoriseerd verkeer, brom- en snorfietsen.
  • op zaterdag, vanwege drukte, van 11.00 tot 18.00 uur alleen toegankelijk voor voetgangers. Dit geldt niet voor gemotoriseerd verkeer, brom- en snorfietsen en geen fietsen.

 

Nadere informatie

  • Hoofdstraat Midden. Dit is het gedeelte tussen het plein Houttuin en het horeca-plein in noord (Pr. Bernhardstraat).
  • Voor mensen die slecht ter been zijn hebben we in de Hoofdstraat en de zijstraten bankjes geplaatst. Het parkeren kan op korte afstand plaatsvinden aan zowel aan de westkant (HD-plein, parkeergarage AH en Dekamarkt parkeergarage) als aan de oostkant (Krochtplein en op korte termijn ook Floraplein).
  • De bevoorrading vindt plaats in de venstertijden. In de ochtend voor 11.00 uur en de avond na 18.00 uur.
  • De bezorgers kunnen parkeren buiten het voetgangersgebied in de zijstraten en HD-plein.
  • Ook de komende periode blijft de inzet van gastheren en gastvrouwen om op een vriendelijke en laagdrempelige manier de regels rond het ‘Veilig winkelen in Hillegom’ kenbaar te maken.
  • Het gehandicapten parkeren blijft gelijk aan de situatie zoals die nu is: er zijn met de herinrichting van de Hoofdstraat extra invalide parkeerplaatsen in de aanliggende straten gemaakt.
     

De borden worden in de week van 30 juni aangepast.

Ga naar het begin