Harry Kunne nieuw lid kunstcommissie Hillegom

8 november

De geboren en getogen Hillegommer Harry Kunne versterkt sinds 1 november de Hillegomse kunstcommissie.

Harry Kunne

Kunst rode draad in zijn leven

Harry: “Naast mijn baan ben ik kunstschilder, etser en sinds kort ook beeldhouwer. Ik heb thuis mijn eigen atelier. Een paar jaar geleden heb ik samen met andere kunstenaars uit de regio het kunstenaarscollectief Bulbfiction gestart. Ik ben kunstliefhebber in de breedste zin van het woord. Lid zijn van de kunstcommissie is dus echt iets voor mij; kunst loopt als een rode draad door mijn leven. Het is de passie naast mijn gezin: ik ben getrouwd en heb twee kinderen en een kleinkind.”

Van kunst moet je blij worden

Op de vraag waar Harry zich voor wil inspannen de komende tijd, antwoordt hij: “Ik wil mij hard maken voor kunst in de openbare ruimte van Hillegom. Kunst die niet alleen de commissie, maar vooral ook inwoners aanspreekt. Het is hartstikke mooi als een kunstwerk waar je dagelijks langsloopt je blij maakt. Wat ik ook belangrijk vind, is dat een kunstwerk goed past bij de plek waar het komt te staan.”


Wat de commissie doet

De kunstcommissie bestaat verder uit Denise van der Zande, Fabienne Ligtenberg en Mieke van der Hoeven. De commissie heeft de volgende taken:

  • Het adviseren van burgemeester en wethouders over de door hen te verstrekken kunstopdrachten in de openbare ruimte. 
  • Het signaleren van problemen en wensen binnen het kunstbeleid en daarover gevraagd en ongevraagd adviseren. 
Ga naar het begin