Hein Vandervoort nieuw lid kunstcommissie

5 september

Beeldend kunstenaar Hein Vandervoort versterkt per 1 september de Hillegomse kunstcommissie.

Hein Vandervoort

“In het verleden ben ik al eens als tijdelijk lid betrokken geweest bij de kunstcommissie. De commissie was toen op zoek naar een kunstwerk voor het stationsplein in Hillegom. Ik heb het proces toen heel interessant gevonden. Het samen zoeken naar geschikte ideeën en mensen om te komen tot een eindkeuze. Inmiddels heel wat jaren later, leek het een mij mooie kans om nu als vast lid tot de commissie toe te treden om zo opnieuw in deze processen betrokken te zijn. Als Beeldend Kunstenaar ben ik al vele jaren actief als schilder. 

Zelf ben ik betrokken geweest bij het realiseren van een eigen ruimtelijk werk in de gemeente Lisse. Als schilder heb ik natuurlijk mijn visie en ideeën over ruimtelijke kunst, kunst in de openbare ruimte of kunst in algemene zin." 

Op de vraag waar Hein zich voor wil inspannen de komende tijd, antwoordde hij: “Het lijkt me vanuit mijn vakgebied interessant of ik mijn ideeën als positieve aanvullende factor kan inbrengen in de kunstcommissie. Kunst moet o.a. iets toevoegen, vertellen of je uitdagend tegemoet treden. Maar het moet ook een kwalitatieve uitstraling hebben zeker in de openbare ruimte. Een kunstcommissie heeft als taak de daarvoor bestemde financiën goed te besteden, ik wil graag mijn best doen daaraan te voldoen.”
 

Ga naar het begin