Interessante eerste Duurzaamheidsmarkt Hillegom

12 november

Zaterdag 2 november vond de eerste Duurzaamheidsmarkt van Hillegom plaats, in het Fioretti College

Het was voor het eerst dat de gemeente Hillegom een markt geheel in het teken van duurzaamheid organiseerde. Wethouder Karin Hoekstra opende de duurzaamheidsmarkt door symbolisch de eerste flyer van de Energiecoaches in ontvangst te nemen.

Inspiratie over duurzaamheid

In de verschillende kraampjes konden organisaties en ondernemers hun duurzame boodschap overbrengen. Zo konden inwoners zich onder andere laten informeren over het veranderende klimaat, het verduurzamen van hun woning en zich laten inspireren door de lokale duurzame en groene initiatieven. Voor de kinderen was er een leuke workshop 'Scrap-Art' georganiseerd, waarbij ze konden knutselen met afval. Ook de speciale klimaattafel was erg in trek bij de kids. Hierop kun je spelenderwijs zien wat er gebeurt na een hevige regenbui, en hoe je dit water op kan vangen door bijvoorbeeld stenen te vervangen door groen.

Antwoorden en informatie

Bezoekers kwamen veelal met gerichte vragen naar de markt en gingen naar huis met antwoorden en informatie. Zo konden ze vervolgens zelf aan de slag met wat ze het meest aansprak. Anderen kwamen juist om inspiratie op te doen over een duurzamere manier van leven. De gemeente kijkt terug op een geslaagde eerste editie van deze duurzaamheidsmarkt.

Winnaars loterij

Bij de kraam van de gemeente Hillegom konden de bezoekers een lootje krijgen. Voor de kinderen is er een leuk presentje en de volwassenen konden meeloten voor een 'Tuiny Forrest'. Dit is een uitgebreid pakket van kruiden, heesters en bomen. De winnaars van de loterij staan hieronder vermeld. Van harte gefeliciteerd met jullie prijs!

Winnaars: nummer 511 en nummer 76

Voor het ophalen van je prijs kan je contact opnemen via telefoonnummer 14 0252 of via gemeente@hillegom.nl

Duurzame Huizenroute

Op 2 en 9 november vond de Duurzame Huizenroute plaats. Via het platform ‘Duurzame Huizen Route’ opende diverse huiseigenaren in Hillegom de deuren van hun duurzame woning. Inwoners konden ervaringen uit de eerste hand horen en ontdekken dat energiezuinig wonen ook voor meer comfort zorgt.

Bekijk het filmpje

Wil je graag nog een terugblik zien van de Duurzaamheidsmarkt? Bekijk het filmpje op Youtube.

 

Ga naar het begin