Najaarsfeesten gaan niet door

21 juli

De Harddraverij en de gemeente Hillegom zijn samen tot de conclusie gekomen dat het ondoenlijk is de festiviteiten te organiseren.

De najaarsfeesten in Hillegom gaan dit jaar helaas niet door. Jaarlijks bezoeken honderden mensen de kermis en rond de tweeduizend mensen de Harddraverij. Het waarborgen van de 1,5 meter afstand is onmogelijk. Daarbij zijn de eisen voor een vergunning voor bepaalde activiteiten, zoals in heel Nederland, strenger dan normaal, vanwege de noodverordening.

 

Burgemeester Arie van Erk en voorzitter van de Harddraverijvereniging Frank Brouwer geven beiden aan dat het heel jammer is dat de feesten niet doorgaan. Het is jammer voor bezoekers, het is zeker jammer voor de ondernemers die nu wederom inkomsten mislopen. De Harddraverijvereniging en de gemeente hebben meerdere malen overleg gehad om te kijken wat mogelijk zou zijn. Maar beide partijen kwamen tot de conclusie dat zij zowel de vrijwilligers, als de bezoekers niet aan het risico van besmetting bloot willen stellen.

 

Bekijk het filmpje de reactie van brugemeester Arie van Erk.

Ga naar het begin