Twee wandelroutes met app VoetstAPPen gelanceerd

14 september

Stichting Vrienden van Oud Hillegom heeft een app voor smartphones gelanceerd: de wandel-app ”VoetstAPPen"

Lancering app

De app heet voluit: “VoetstAPPen door toen en nu in de Bollenstreek”. Wethouders Fred van Trigt en Karin Hoekstra waren bij de lancering aanwezig. Rekening houdend met het coronaprotocol wandelden zij met kleine groep genodigden de historische route.

Historische wandelroute en kunstroute

De nieuwe wandel-app is gratis beschikbaar via de AppStore en GooglePlay. De app biedt 2 routes aan: een historische wandelroute, genaamd ‘Hillegom: Bollendorp’, die voert vanaf het NS Station Hillegom tot aan ’t Hof in het dorpshart van Hillegom én een kunstroute.

Bekijk alvast een voorproefje van de Hillegomse kunstroute.

Ontwikkeling

De kunstroute is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Hillegom en is gerealiseerd door samenwerking van de Vrienden van Oud Hillegom met Marca Bultink Communicatie Cultuurhistorie en Remco Out. De ontwikkeling van de app kwam mede tot stand dankzij subsidies van Fonds 1818 en gemeente Hillegom. Naast de app is er ook een papieren plattegrond waarop de routes staan. Deze is onder meer verkrijgbaar bij de bibliotheek, Hotel Villa Flora en de Kulturele Raad.

Meer informatie

Meer informatie over de routepunten en de Hillegomse kunstwerken in de openbare ruimte vind je op de website van Stichting Vrienden van Oud Hillegom. In het voorjaar van 2021 wordt ook nog een Engelse en Duitse wandelbegeleiding aan de app toegevoegd.

Ga naar het begin