Word ook Klimaatcoach!

3 juni

Help inwoners om duurzame keuzes te maken en groene ambities waar te maken.

Als Klimaatcoach helpt u inwoners uit uw eigen woonplaats om klimaatvriendelijke keuzes te maken. De gemeente biedt de training tot Klimaatcoach eenmalig gratis aan voor inwoners van Hillegom, Lisse en Teylingen.

Wat doet een klimaatcoach?

U begeleidt vrijwillig zo’n 2 workshopseries van 6 avonden per jaar. Het gaat om de serie WoonGesprekken en/of de serie KlimaatGesprekken. Hierbij begeleidt u deelnemers stap voor stap van weten naar doen, zodat het mensen lukt om hun duurzame ambities waar te maken. Het gaat om duurzaamheid op alle gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van wonen, reizen, voedsel, consumeren, etc.


Woning verduurzamen

Inwoners van 8 straten in de gemeentes Hillegom, Lisse en Teylingen deden mee aan de workshops WoonGesprekken. Hiermee hebben zij hun ambitie waargemaakt om hun woning duurzamer te maken. Klimaatcoaches van Stichting Klimaatgesprekken begeleiden deze workshops. Dit doen ze samen met een energiecoach van Stichting Bollenstreek Duurzaam en experts van Duurzaam Bouwloket.

Aanmelden voor 19 juli

Er zijn meer klimaatcoaches nodig om in de toekomst nog meer inwoners en straten te helpen met klimaatvriendelijke acties. Wilt u net als 100 andere klimaatcoaches uw buurtgenoten inspireren en activeren? Meld u dan aan voor 19 juli.

Aanmelden en meer informatie:

Ga naar het begin