Herinrichting speelplek

De gemeente Hillegom zet zich in voor een woonomgeving waar kinderen op een prettige manier kunnen spelen. Dit betekent dat speelplekken veilig, aantrekkelijk, uitdagend, toegankelijk en vooral heel leuk moeten zijn.


Herinrichting speelplek 2e Loosterweg

Hier vindt u het definitieve ontwerp voor de speelplek aan de 2de Loosterweg in Hillegom. In 2018 zijn inwoners betrokken geweest bij de plannen voor de nieuwe inrichting.
De aanleg van deze nieuwe speelplaats start op 26 augustus 2019.


Herinrichting speelplek Molenlaan 2

In 2019 wordt de speelplek aan de Molenlaan 2 in Hillegom gerenoveerd.

Nieuwe inrichting

Bij het maken van de nieuwe plannen voor de speelplek gaan we uit van drie uitgangspunten:

  • Natuurlijk spelen: de locaties krijgen een natuurlijke uitstraling.
  • Informeel spelen: niet alleen toestellen zijn leuk om op te spelen, maar ook een zwerfkei, een wilgentunnel of een liggende boomstam geven aanleiding tot spel.
  • Participatie: kinderen en omwonenden denken mee bij het ontwerp van hun speelplek.
     

Enquête

Omwonenden van de betreffende speelplek hebben hierover een brief ontvangen. Alle kinderen en volwassenen konden voor 19 mei via een online enquête hun wensen en tips achterlaten. De uitkomsten van de enquête verwerken wij tot een wensenlijst. Een leverancier van speeltoestellen zal aan de hand hiervan drie ontwerpen maken. Deze plaatsen we vervolgens op de website, zodat u uw stem kunt uitbrengen op het ontwerp dat u het best vindt. Het ontwerp dat de meeste stemmen krijgt wordt uiteindelijk aangelegd.


Ga naar het begin