Ga naar de inhoud

Help mee aan een veilig bedrijventerrein

22 oktober

Meld anoniem en geef criminaliteit geen ruimte

Door de logistieke of juist afgelegen ligging zijn bedrijventerreinen soms aantrekkelijke schuilplekken voor criminelen. Dit heeft ernstige gevolgen voor de veiligheid van werknemers en ondernemers. Panden kunnen worden gebruikt voor de productie van drugs of om wapens, illegaal vuurwerk of explosieve stoffen op te slaan. Dit leidt bijvoorbeeld in een bedrijfsverzamelgebouw tot levensgevaarlijke situaties. Daarnaast mengen criminelen zich in verlies draaiende bedrijfjes om ze te gebruiken voor smokkel, voertuigcriminaliteit, arbeidsuitbuiting of om geld wit te wassen. 

Werkt u op een bedrijventerrein? 

Dan ziet u misschien wel eens verdachte signalen die anderen niet zien. Als ondernemer of werknemer ziet u mogelijk als eerste dat er iets niet klopt bij een pand of dat een ondernemer in een kwetsbare situatie zit. U kunt bijvoorbeeld letten op activiteiten op vreemde tijden, regelmatige bezoekjes van onbekende personen of auto’s, in het geheim slepen met tassen of dozen, overdreven camerabeveiliging of een chemische lucht of hennepgeur. Vaak begint een opsporingsonderzoek bij dit soort kleine signalen. Met uw oplettendheid kan veel ellende worden voorkomen en kunt u echt het verschil maken! 

Meld anoniem en geef criminaliteit geen ruimte 

Samen met Meld Misdaad Anoniem zijn we een campagne gestart tegen misstanden op bedrijventerreinen. Signalen kunnen worden gemeld via 0800-7000 of in een beveiligde omgeving via de website. Het meldpunt staat volledig los van de politie en ziet geen telefoonnummer of IP-adres. Ze nemen het gesprek niet op en slaan geen gegevens op. Met de meldingen worden dagelijks zaken opgelost.  

Meer informatie

Bekijk voor meer informatie onze website.

Ga naar het begin